Sluiten
Delta Lloyd Euro Credit Fund

Risicobeheersing is vooruit kijken

Selectieproces van zowel top-down als bottom-up onderzoek

Het fonds belegt hoofdzakelijk in obligaties die zijn uitgegeven door overheden, instellingen die door overheden zijn gegarandeerd, supranationale instellingen en door bedrijven. Het fonds heeft een Europese focus en belegt voornamelijk in obligaties die in euro zijn uitgegeven. De portfoliomanagers streven altijd naar een zo hoog mogelijk totaalrendement. Ze wegen risico en rendement zorgvuldig tegen elkaar af. Om in te spelen op marktontwikkelingen, ruilen ze actief tussen obligaties met verschillende looptijden, rentetypen en/of debiteuren.

Zorgvuldige selectie
Om actief in te spelen op wat er in de markt gebeurt, worden obligaties uit allerlei categorieën geselecteerd. De fondsmanagers onderzoeken de kredietwaardigheid van iedere debiteur. Hoe ziet de balans eruit? Is het winstgevend? Hoe zit het met het strategisch beleid? Kritische vragen waarvan de antwoorden bepalen of de obligaties geselecteerd worden. De minimale gewogen gemiddelde kwaliteit van de portefeuille is BBB2. Het beleggingsteam zoekt naar ondergewaardeerde obligaties. Daarmee volgen zij de value stijl van beleggen.

Het specialisten team

Nieuwsberichten

  • 24 april 2017

Kwartaalupdate Delta Lloyd Euro Credit Fund

De verslagperiode is van 1 januari t/m 31 maart 2017.

  • 19 januari 2017

Kwartaalupdate Delta Lloyd Euro Credit Fund

De verslagperiode is van 1 oktober t/m 31 december 2016.

Dit Fonds kopen?

Delta Lloyd Asset Management geeft geen beleggingsadvies. Ga hiervoor naar uw bank. De fondsen van Delta Lloyd zijn verkrijgbaar bij een groot aantal andere banken en online beleggingsplatforms.

Als beleggingsadviseur kunt u contact opnemen met ons salesteam.

De op deze pagina getoonde gegevens zijn met zorg door Delta Lloyd Asset Management samengesteld. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Sluiten
Sluiten