Sluiten
Aandelen beleggen

Scherpe focus op lange termijn, kwaliteit en kapitaalbescherming

Scherpe focus op lange termijn, kwaliteit en kapitaalbescherming

Beleggen in aandelen hoort in onze filosofie nooit een jacht op ‘instant succes’ te zijn. Het op korte termijn verslaan van een index of benchmark is voor ons dan ook geen allesoverheersend doel. Aan de hand van ESG-criteria streven we ernaar om aantrekkelijke rendementen te behalen en te zorgen voor een positieve maatschappelijke impact. We denken niet als handelaar in aandelen, maar als mede-eigenaar van de bedrijven waarin we beleggen. Het illustreert onze gerichtheid op de lange termijn.  

We hanteren een zeer gedisciplineerd beleggingsproces, waarmee we asymmetrische risico/rendementskansen in beeld brengen. Dat doen we door een grondige beoordeling van het verschil tussen de intrinsieke en de actuele waarde van een aandeel. De rode draad die in dit proces is verweven, is ons strakke risicobeheer. Daarbij onderscheiden we ons doordat we volatiliteit niet als risico zien. Van tussentijdse volatiliteit raken we niet in paniek. Waar het ons als langetermijnbeleggers om gaat, is het vermijden van permanent kapitaalverlies.  

Onze filosofie en ons proces staan garant voor een portefeuille met een scherpe nadruk op kwaliteit. De focus ligt daarbij op bedrijven met een duurzame voorsprong op de concurrentie. We identificeren deze bedrijven aan de hand van diepgaand onderzoek, dat we zelf uitvoeren. Tegelijk streven we voortdurend naar een optimale kapitaalallocatie en doordachte herbeleggingen.

Sluiten
Sluiten