Delta Lloyd Institutioneel Blue Return Fund

Naar factsheet en documenten

Strategie

Beleggen zoals beleggen bedoeld is. Zo kun je onze unieke Deelnemingen beleggingsstijl samenvatten. Wij nemen een groot belang voor lange termijn in een beperkt aantal kwaliteitsbedrijven die we erg goed kennen, waarvan we weten dat ze veel meer waard zijn dan de huidige beurskoers doet vermoeden. In afwachting van de herwaardering, wordt ook nog een aantrekkelijk dividend ontvangen. 

1. Ondergewaardeerde maar dominante small- en midcap bedrijven
Vooral bij kleinere en middelgrote ondernemingen zijn er vaak ondergewaardeerde aandelen te vinden. Dit zijn vaak marktleiders op hun aandachtsgebied met een duidelijke focus op hun kerncompetenties. Sterk gepositioneerde bedrijven met een hoog koerspotentieel, dat is onze focus. Alleen kwaliteitsbedrijven met een bewezen bedrijfsmodel komen in aanmerking. Wanneer uit onze grondige analyse blijkt dat de onderneming de capaciteit heeft om waarde te creëren, dan stappen we in om te profiteren van het tijdelijke waardeverschil tussen beurskoers en werkelijke waarde. De beheerders van het Delta Lloyd Institutioneel Blue Return Fonds zoeken in heel Europa naar dit soort bedrijven.

2. Een significant belang voor een hechte relatie
Om de potentie van een onderneming goed te kunnen inschatten, analyseren wij niet alleen de bedrijfsactiviteiten, maar ook besteden we veel tijd met het top- en middelmanagement. Wat is hun ambitie? Hoe gemotiveerd zijn ze? Is er sprake van de juiste chemie binnen het managementteam? En zijn ze in staat om de strategie goed te implementeren? Ondernemen gaat over mensen. Beleggen in deze ondernemingen ook. De Deelnemingen fondsen van Delta Lloyd trachten om deze reden altijd minimaal een 5% belang op te bouwen. Het Delta Lloyd Institutioneel Blue Return Fonds belegt in iets grotere ondernemingen en is daardoor nog niet in staat om 5% belangen te nemen, terwijl dit op termijn wel geambieerd wordt. Tot dan nemen de fondsbeheerders genoegen met een significante positie in een onderneming, zodat een relatie met het bedrijf waarin wordt belegd kan worden opgebouwd.

3. Rendement begint bij dividend
Wij beleggen alleen in bedrijven met een gedegen dividendbeleid. Dit biedt ons een continue inkomensstroom tot de onderwaardering uit het aandeel loopt. Bovendien is dividend historisch gezien dè basis voor het totale rendement. Daarnaast dwingt het de onderneming tot een goede  financiële discipline en laat het zien dat het bedrijf aandeelhoudersvriendelijk is. Om er zeker van te zijn dat jaarlijks een belangrijk deel van de winst uitgekeerd kan worden, kijken wij kritisch naar zowel de financiële positie als de stabiliteit van de onderneming. Het Delta Lloyd Institutioneel Blue Return Fonds  biedt investeerders een zeer aantrekkelijk en tegelijkertijd stabiel dividend.

4. Focus met maximaal 25 belangen per fonds
Wanneer we eenmaal overtuigd zijn van de potentie van een bedrijf, willen we graag maximaal meegroeien. Daarom kiezen we voor geconcentreerde portefeuilles met maximaal 25 namen. Dit in tegenstelling tot beleggingsfondsen waar met een veelvoud aan posities individueel resultaat nauwelijks meetelt. Wij zien zulke brede portefeuilles als risicovol. Wij beheersen het risico juist door alleen in bedrijven te investeren die we door en door kennen. Daarbij zorgen we voor een goede spreiding over bedrijfstakken.

Lees meer over de beleggingsstijl Deelnemingen beleggen

Bent u geintresseerd in onze institutionele fondsen, neem dan contact op met:

Gert Zwaan/Head of Institutional Sales & Account Management Gert Zwaan Head of Institutional Sales & Account Management 020-5942935 gert_zwaan@deltalloyd.nl Joos Grapperhaus/Sales Manager Institutional Business development Joos Grapperhaus Sales Manager Institutional Business development 020-5943797 joos_grapperhaus@deltalloyd.nl Olof Könst/Senior Accountmanager & Acquisitie Olof Könst Senior Accountmanager & Acquisitie 020-5949235 olof_konst@deltalloyd.nl Frits de Rek/Senior Accountmanager Frits de Rek Senior Accountmanager 020-5943438 frits_de_rek@deltalloyd.nl Kees van Straaten/Senior Accountmanager Kees van Straaten Senior Accountmanager 020-5944490 kees_van_straaten@deltalloyd.nl Marc Westland/Senior Accountmanager Marc Westland Senior Accountmanager 020-5943536 marc_westland@deltalloyd.nl

Wilt u dit fonds kopen?

Iedere institutionele relatie krijgt een accountmanager toegewezen die verantwoordelijk is voor het beheer van het vermogen. De accountmanager behartigt uw belangen richting de relevante, interne afdelingen en fungeert voor u als aanspreekpunt en sparringspartner.

Wat u mag verwachten van uw accountmanager
Uw accountmanager is allereerst verantwoordelijk voor het formuleren van een specifieke beleggingsopdracht met een duidelijke benchmark. Uiteraard gebeurt dit in nauw overleg met u, op basis van uw wensen, vereisten en vermogen. Daarnaast zorgt hij voor de constructie van de beleggingsportefeuille binnen het gewenste risico-rendementsprofiel. Tevens beheert hij uw portefeuille op hoofdlijnen, waaronder de asset allocatie, binnen de gestelde richtlijnen. Uw accountmanager ziet toe op een regelmatige evaluatie en rapporteert periodiek aan u over de performance.